Klanten coaching

  • Manager talent development, KPN

" Marjon Vermolen is een zeer gedreven en ervaren loopbaanbegeleider en coach met wie ik veel zaken heb gedaan. Zij begeleidde voor ons de mensen met een bijzonder verhaal en hele specifieke en uitgesproken wensen en kwaliteiten. Ik stuurde haar alleen high potentials voor wie maatwerk extra belangrijk is. Het is een ongeduldige doelgroep die stevig aan zichzelf werkt en snel van begrip is. Dit vraagt om uitstekende luister- en uitdrukkingsvaardigheid van de kant van de adviseur en om adequaat reageren en interveniëren. Unaniem hebben mensen mij laten weten het niet altijd gemakkelijk te hebben gehad tijdens het proces maar er met veel respect op terug te kijken. Iedereen heeft ook een andere functie gevonden en energie gekregen van het zoekproces. Ik typeer haar als kundig, scherp, houdt van puzzelen en verdiepen, is confronterend als het moet, zorgvuldig en actiegericht."

  • Manager CRM, KLM

"De coaching was een onderdeel van een management development programma. Initieel was ik nogal sceptisch ingesteld richting HR doordat ik niet door kon groeien naar een andere functie. Dus toen de coaching van start ging was ik niet overtuigd van het nut ervan, aanvankelijk dacht ik dat het probleem niet bij mij lag maar bij de organisatie. De eerste sessies verliepen stroef, maar Marjon had een manier gevonden om door mijn schil heen te prikken en mij te raken. Daardoor kon ik meer open met haar communiceren en ook mezelf in de spiegel bekijken. Voor die tijd beredeneerde ik alles volgens de ratio waarbij ik mijn gevoel uitschakelde. Daardoor werd ik ineffectief omdat anderen om mij heen geen warm gevoel kregen. Ik heb enorm veel profijt gehad van het coachingstraject. Nu zoek ik meer de balans tussen ratio en gevoel waardoor ik op een andere manier met mijn collega’s, vrienden en familie om ga. Datgene wat ik geleerd heb te doen neem ik nu mee als ik anderen zie worstelen met een probleem. Met die kennis kan ik hen nu ook verder helpen. Ik heb gemerkt dat ik op die manier veel meer plezier beleef, niet alleen omdat ik meer bereik maar wellicht meer nog omdat ik anderen nu veel beter kan helpen. Ik heb aan Marjon heel veel te danken."

  • Manager Commercial Support, KLM

"Laatst vroeg iemand aan mij waarom het coachingstraject bij Marjon zo goed voor mij had gewerkt. Het was een combinatie van mijn eigen wil, de enorme klik met Marjon en de timing. Waarom die klik? Voor de eerste bijeenkomst was ik enigszins sceptisch, het warme gevoel had ik aan de telefoon nog niet. Maar toen ik de kamer binnenliep was dat warme gevoel en die klik er eigenlijk gelijk vanaf moment 1 en het is nooit meer weggegaan. Ze raakte ook exact de juiste snaar. Ik had heel veel behoefte aan een coachingstraject; een spiegel, een reflectie en een luisterend oor.  Ik heb de laatste jaren veel op mijn ratio gedaan en vaak mijn gevoel geen plaats gegeven aan de oppervlakte. In de eerste maand van het traject werd ik op mijn werk gelijk geconfronteerd met een situatie waarin ik voor het eerst mijn gevoel heb gevolgd bij het maken van een keuze. Het geweldige gevoel dat me dit gaf, bewees voor mij dat ik op de goede weg was. Als ik mijn ratio had gevolgd had ik namelijk een andere keuze gemaakt. Marjon heeft me geleerd om te accepteren dat datgene -bijvoorbeeld verdriet, eenzaamheid, verliefdheid, trots- wat er is, er ook daadwerkelijk mag zijn. Dat je gevoel een hele belangrijke, zo niet de belangrijkste, graadmeter is...."

 

 
LOL Media Design